Duurzaam chalet

Duurzaam bouwen is een actueel thema, waar wij graag invulling geven aan uw persoonlijke wens. Géén standaardoplossingen. Wij maken wat u belangrijk vindt. Met het toepassen van hedendaagse technieken zorgen wij op uw verzoek voor een energiezuinig, milieuvriendelijk en onderhoudsarm chalet.

Kiezen voor energieneutraal

Ook op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid is Kraaikamp een professioneel partner. Wij zijn een innovatieve onderneming die zich de afgelopen jaren nadrukkelijk heeft verdiept in de ontwikkelingen en toepassen van moderne installatietechnieken op het gebied van energiebesparing, het terugdringen van CO2 en ecologisch wonen. Onder andere door het toepassen van de warmtepomptechniek.

 

Uw ecologische vakantiewoning

Het Kraaikamp Duurzaam Chalet is een energie neutrale recreatiewoning, waarbij gezondheid, comfort en duurzaamheid de speerpunten zijn van deze ecologische vakantiewoning. Slimme, op elkaar afgestemde duurzame technologieën en natuurlijke materialen zorgen voor een gezond en prettig binnenklimaat bij een minimaal energieverbruik.

  • Energiebesparing. Vloer, dak en wanden worden optimaal geïsoleerd en alle ramen worden voorzien van triple isolatieglas. Het toepassen van een warmteterugwinsysteem voorkomt dat tijdens het ventileren veel energie verloren gaat.
  • Energie uit natuurlijke bronnen. We kunnen uw chalet voorzien van energie uit de natuur. Bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen op het dak, die zorgen voor de benodigde kilowatts aan energie. Een warmtepomp die de vereiste warmte uit de aarde haalt.
  • Ecologisch verantwoord. Bij het besparen van energie en het realiseren van een comfortabele woon- en werkruimte, kan de natuur een handje helpen. Een groen, sedumdak reguleert de regenwaterafvoer, isoleert het dak, creëert een natuurlijke uitstraling én zorgt voor biodiversiteit.
  • Footprint. De meeste materialen die bij de bouw van de onze chalets worden toegepast zijn recyclebaar. Mogelijk wilt u nog een stap verder gaan en kiest u voor natuurlijke producten? Denk dan bijvoorbeeld aan houten kozijnen en een houten gevelbekleding.