Nauwe samenwerking leidt tot behoud van de woonwagencultuur.

7 juli
Na een lange strijd is deze week de eerste nieuwe woonwagen geplaatst op de Poorterhof in Weert.

Bianca Meinhardt, vertegenwoordigster van de Sinti-gemeenschap in Weert, kijkt met een voldaan gevoel naar de plaatsing van de nieuwe woonwagen, geleverde door Kraaikamp Wagenbouw. Binnenkort worden in Weert meerdere woonwagens vervangen.

 

“Nog niet zo lang geleden was vanuit de overheid een uitsterfbeleid van toepassing op de standplaatsen voor woonwagens. Deze cultuur mag echter niet uitsterven”, zegt Meinhardt, die als voorvechtster in 2017 de Erfgoedprijs won. Haar standvastigheid, overtuigingskracht, evenals de uitspraken van Het College voor de Rechten van de Mens en de Nationale Ombudsman, zorgden dat, in nauwe samenwerking met Wonen Limburg, deze week de eerste nieuwe woonwagen op Poorterhof in Weert geplaatst kon worden. René Roumans van Wonen Limburg prijst de inzet van Bianca Meinhardt voor het behoud van deze woonwagencultuur.

 

Behoud van stukje Nederland erfgoed.

 

Door nauwe samenwerking van partijen, zoals Wonen Limburg, de gemeente Weert maar ook de nieuwe huurders, Poeli Schafer en Bianca Meinhardt, de vakmensen van bouwer Kraaikamp Woonwagens b.v. uit Biddinghuizen en de Barneveldse Kraanverhuur en Klomp Transport, die voor de plaatsing zorgden, kunnen de huurders hun nieuwe woonwagen betrekken. Een aansprekend voorbeeld, hoe door intensieve samenwerking, een bijzonder stuk Nederlands erfgoed behouden blijft.


 

Hier leest u meer informatie over de nieuwe woonwagen op de Poorterhof in Weert. 

 

Meer Nieuws

17 september

Nieuwe website online

Er is lange tijd hard aan gewerkt en nu is het zover: de nieuwe website van Kraaikamp Wagenbouw B.V. staat live!

Bekijk dit bericht
07 juli

Nauwe samenwerking leidt tot behoud van de woonwagencultuur.

Na een lange strijd is deze week de eerste nieuwe woonwagen geplaatst op de Poorterhof in Weert.

Bekijk dit bericht
01 mei

Chalets vervangen op Texel

Op het Texelse Chaletpark Bregkoog worden dit jaar veel chalets vervangen.

Bekijk dit bericht
28 april

Kraaikamp levert naar wens

Onlangs hebben we deze gloednieuwe huurwoonwagen geleverd aan een huurder in Venlo. Volledig volgens de eisen van de opdrachtgever én de wensen van de huurder. Een mooi voorbeeld van onze werkwijze.

Bekijk dit bericht
25 maart

Voorzorgsmaatregelen Covid-19

KRAAIKAMP WAGENBOUW B.V. volgt de richtlijnen van het RIVM en heeft maatregelen genomen waarbij de gezondheid en veiligheid van onze klanten, leveranciers en medewerkers centraal staan.

Bekijk dit bericht